Maistas banketams
Maistas banketams – profesionalų paruoštas maistas Jūsų gražiausioms šventėms. Banketinis maitinimo principas – kuomet kiekvienam svečiui maistas padavėjo atnešamas prie stalo. Toks principas labiausiai tinka iškilmingoms šventėms. Tokioms kaip vestuvės ar jubiliejai. Kai stalai yra puošiami gėlėmis ir kitu dekoru. Suplanuojamas svečių susėdimas prie stalų, ant stalo dedamos vardo kortelės. Ir ant jo vietos lieka tik keletui šaltų užkandžių lėkščių. Kartais užkandžiai ant stalo nededami visai. Iškilmingai šventei labai svarbu ir maisto patiekimas, serviravimas, indai. Pasirinkę šventės vietą, būtinai pasiteiraukite ar maisto tiekimu gali pasirūpinti vietos šeimininkai. Žinoma, nėra būtinybės maisto užsakyti ten pat. Galite pasirinkti ir kitą tiekėją, kuris geriausiai patenkins Jūsų lūkesčius.
Maistas banketams – iš ko susidaro tokio tipo maitinimas
Įprastai banketinio maitinimo principą sudaro trys dalys – užkandis, karštas patiekalas ir desertas. Užkandžio ir deserto pasirinkimus dažniausiai nusprendžia šventės šeimininkai. O karštąjį patiekalą iš kelių variantų, iš anksto išsirenka svečiai. Svarbu pasitikslinti ar šventės svečių tarpe nėra kažkokiems maisto produktams alergiškų žmonių, vegetarų ar veganų. Ir apie tai būtinai informuoti maisto gamintojus.
Taip pat banketinis maitinimas apima ir užkandžius, su kuriais pasitinkami svečiai, kol į šventės vietą atvyksta jaunieji ar jubiliatas. Bei alaus ar vyno rinkiniai, kuriais visos šventės metu vaišinasi svečiai. Šiltuoju metų sezonu, dažniausiai šie rinkiniai patiekiami lauko terasoje. Svečiams, išėjusiems atsigaivinti į gryną orą.
Šventėse su nakvyne, maisto tiekėjai įprastai pasirūpina ir pusryčiais. Dažniausiai visiems svečiams tiekiami vienodi patiekalai. Padedantys atgauti jėgas po smagaus vakarėlio. Dažnai pusryčiams pasirenkamos sriubos ar sultiniai, skysčių balansui atstatyti.
Iškilmingai šventei nepaprastai svarbus maisto pateikimas
Banketinio maitinimo tipą besirenkantys žmonės, dažniausiai nori prabangios šventės, kai viskuo pasirūpina savo srities profesionalai. O šventės šeimininkai ir svečiai gali atsipalaiduoti mėgautis. Todėl maisto patiekimas, jo serviravimas – labai svarbi dedamoji. Išsamiai aptarkite su pasirinktu maisto tiekėju, kokio maisto patiekimo tikitės. Kaip pagaminto. Pavyzdžiui, jeigu renkatės kepsnius, kaip iškeptus pageidaujate juos gauti – vidutiniškai ar pilnai iškeptus. Tai – labai svarbu tam, kad būtų išpildyti Jūsų lūkesčiai.
Taip pat būtinai aptarkite kelintą valandą planuojate sėstis pietauti ar vakarieniauti. Dažnai maisto tiekėjai į šventės vietą atveža jau paruoštą maistą, belieka jį paserviruoti. Todėl gerai suplanuotas laikas garantuos ir maisto kokybę. Jums bus patiektas neatšalę, švieži, šventiškai atrodantys ir maisto receptorius džiuginantys patiekalai.